Çdo të thote të dëgjosh muzikë me bokse cilësore?
Blogu Kryesor

Çdo të thote të dëgjosh muzikë me bokse cilësore?

Të gjithë duan një tingull të shkëlqyer dhe me cilësi të lartë nga sistemi i tyre audio. Zakonisht njerëzit duan një tingull që mbush dhomën dhe ka një bas të thellë, një tingull të qartë. Cilësia e tingullit duhet te jete e qarte dhe e paster.Nese ju ngrini volumin nuk duhet të shkaktohet zhurme apo te dale “tym” nga altoparlantët! Muzika na ndihmon te gjitheve te shkeputemi nga bota dhe ta shijojme. Dhe per kete na vijne ne ndihme bokset.

 

Bokset e lidhura me nje pajisje elektronike prodhojne tinguj. Ato variojnë nga bokset e vjetra deri te ato me te avancuarat te cilat kushtojne goxha. Sidoqoftë nese kerkoni sic duhet, mund ti gjeni me çmime të arsyeshme që do tju mundesojne te shijoni  muzikën, filmat, televizionin dhe video lojërave.

Po ju rradhisim disa nga gjerat qe duhet te dini perpara se te blini bokse dhe te degjoni muzike ne menyren me te mire te mundshme.

 

 1. Ndjeshmëria: Matet në dB (decibel), është një nga specifikimet më të rëndësishme. Ndjeshmëria e një boksi tregon zhurmën e tij, qoftë në një mjedis te madhe ose në një ambient dhome.
 2. Rezistenca. Matur në ohms, ky është një specifikim tjetër kritik që duhet ta mbani mend.

Sa me shume rezistente te jete boksi, aq me bukur dhe paster e nxjerr muziken.

 1. Përgjigja e frekuencës: Ndonjëherë mund te permendet si diapazoni i frekuencës dhe matet në Hertz (Hz). Ky specifikim në një boks tregon se sa me ze te ulët ose te lartë mund të luajë ai.
 1. Trajtimi i energjisë: E specifikuar në Watts (W),trajtimi i energjisë së një altoparlanti tregon se sa fuqi mund të ketë ai pa shkaktuar ndonjë dëmtim apo zhurme akustike.
 1. Madhësia e altoparlantit: Ky është më shumë një sugjerim. Besohet se bokset më të mëdhaja dhe më të rënda e nxjerrin zerin më mirë sesa ata të vegjël dhe të lehte.
 1. Kabineti i boksit: Sigurohuni që kabineti i boksit tuaj të jetë prej materiali të dendur, siç është druri, pasi ky material eshte rezistent ndaj lekundjeve qe shkakton tingulli i nxjerr nga boksi.
 1. Merrni parasysh orenditë e dhomës tuaj. Sipërfaqe të ndryshme ndikojnë në cilësinë e tingullit. Sipërfaqet e forta, të sheshta reflektojnë tinguj dhe sipërfaqet e buta e  perthithin tingullin. Tingulli është gjithashtu më i lehtë për t’u dëgjuar në një dhomë të vogël.
 1. Konsideroni buxhetin tuaj.

Pasi të keni vendosur për llojin e boksit që ju nevojitet, shkoni në internet ose shikoni neper dyqane te ndryshme per te krahasuar cmimet.

 1. Muzika na ndihmon te gjitheve te shkeputemi nga bota dhe ta shijojme. Dhe per kete na vijne ne ndihme...

 Bokset e lidhura me nje pajisje elektronike prodhojne tinguj

 1. Ato variojnë nga bokset e vjetra deri te ato me te avancuarat te cilat kushtojne goxha. Sidoqoftë nese kerkoni sic duhet...
 2. Disa nga gjerat qe duhet te keni parasysh kur te blini nje boks jane…

Ne kete shkrim do te gjeni informacion persa i perket bokseve dhe rendesise se tyre ne jeten tone. Duke pasur mundesi te shumta zgjedhjeje per tipet e ndryshme te bokseve, te cmimeve, te cilesise se tyre, ne po ju permbledhim ne disa pika kyce se kush jane gjerat kryesore qe duhet te merni parasysh para se te blini nje boks.

 

Shkruaj një përgjigjie

Adresa juaj nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë cilësuar *