Apple story
Blogu Kryesor

Apple story

Apple Computers, Inc. u themelua në 1 Prill 1976, nga  Steve Jobs dhe Steve Wozniak, të cilët sollën nje kompani të  re me një vizion të ri mbi kompjuterat.

 

Jobs dhe Wozniak filluan ndërtimin e Apple në garazhin e Jobs dhe i shitën ato pa monitor, tastierë ose shtresë të jashtme (të cilën ata vendosën ta shtonin në 1977). 

 

Apple II revolucionarizoi industrinë e kompjuterave me prezantimin e grafikës së parë me ngjyra. Shitjet u rritën nga 7.8 milion dollarë në 1978 në 117 milion dollarë në 1980.

Wozniak u largua nga Apple në 1983 dhe Jobs më pas punësoi John Sculley të PepsiCo.

Sidoqoftë, kjo lëvizje dha një efekt të kundërt dhe pas shumë polemikash me Sculley.

Jobs themeloi kompaninë e tij NeXT Software dhe ai gjithashtu bleu Pixar, i cili më vonë do të bëhej një sukses i madh.

 

Apple po ecte mire dhe po korrte fitime te larta.

Apple ne 1985 refuzoi një thirrje nga themeluesi i Microsoft Bill Gates për licensimin e softuerit  të saj dhe  Apple, u bë konkurrenca e tyre më e ashpër në fund të viteve 1980 dhe gjatë gjithë viteve 1990.

 

Vetëm në vitin 1997, kur Apple kishte shumë nevojë për një sistem operativ, bleu NeXT Software dhe Jobs u bë një CEO i përkohshëm, ose iCEO siç e quante veten.

 

Apple prezantoi iBook dhe gjithashtu filloi të degëzohej në mp3 player (iPod) dhe media player software (iTunes).

Ndërsa kompjuterët janë gjithmonë një pjesë e rëndësishme e Apple, kohët e fundit ka lëshuar edhe iPhone, dhe Apple TV.

Pas më shumë se 30 vjet, është e pamohueshme që Apple "ka pasur një ndikim të thellë në teknologji, duke përtërirë dhe ndikuar jo vetëm në mënyrën se si përdorim kompjuterët, por edhe në aktivitetet për të cilat ne i përdorim ato".

 

#electronicline #apple

Shkruaj një përgjigjie

Adresa juaj nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë cilësuar *