Risitë e iOS 15
Blogu Kryesor

Risitë e iOS 15

Konferenca Botërore e Zhvilluesve të Apple në të gjithë botën  (WWDC), ka prezantuar risitë e Apple, në prezantimin e iOS 15.

 

 

1.Karakteristika të reja të FaceTime;

 

Izolimi i zërit: Bllokon zhurmën e ambientit dhe i jep përparësi zërit tuaj, gjithashtu sjell edhe modalitetin e portretit i cili mjegullon sfondin dhe përqendrohet tek pamja juaj.

Një tjetër risi është planifikimi dhe lënia e një orari paraprak për të bërë një thirrje me FaceTime.

SharePlay: ka të bëjë në dëgjimin e  muzikës  , shikimin e filmave etj. duke ndarë ekranin tuaj me miqtë tuaj.

Videoja mund të shihet edhe në Apple TV.

 

2.Karakteristikat e iCloud+

Apple ID-së i është dhënë mundësia të lejojë kontrollin e llogarisë sonë nga familja ose miqtë në mënyrë që, në rast kur një person nuk jeton më,  ne mund tu japim të gjithë informacionin tonë dhe ata të mund ta menaxhojnë atë. Për më tepër, një mundësi tjetër është futur për të rikuperuar fjalëkalimin e llogarisë sonë kur nuk e mbajmë mend, duke shtuar njerëz të afërt si dëshmitarë të llogarisë sonë.

 

Është prezantuar gjithashtu iCloud +, një seri shërbimesh të shtuara në pajtimet aktuale të paguara dhe kjo nuk e rrit vlerën e tyre. Këto janë tiparet e reja:

  • Rele privat: një lloj mburoje virtuale që ju lejon të shfletoni internetin në mënyrë më të sigurt dhe private. Bërja e kërkesave tuaja virtuale është e koduar kudo që të shkoni.
  • Fshih emailin tim: fshihni adresën tuaj personale të postës elektronike duke gjeneruar email të ndryshëm të rastësishëm që ridrejtohen në atë tuajin personal.
  • Video e Sigurt HomeKit: prezantoni kamera të pakufizuar për të parë përmes HomeKit të integruar në iCloud.

 

 

 

 

3.Aplikacioni për shëndetin;

 

Apple ka shtuar tre funksionalitete në aplikacionin Shëndetësor të quajtur: Lëvizshmëria, Laboratorët dhe Qëndrueshmëria në këmbë që do të na lejojnë të kuptojmë më mirë gjendjen tonë fizike.

 Në këtë mënyrë, rezultatet e matjes do të jenë gjithnjë e më precize dhe do të na lejojnë të përmirësojmë performancën.

 

 

 

 

4.Performanca e AirPods Pro

 

Teknologjia e vendndodhjes AirTag përfshihet direkt në AirPods, gjë që do ta bëjë vendndodhjen e tyre shumë më të lehtë.

AirPods Pro do të përmirësojë tingullin e kujt po përpiqet të flasë ne menyrë që të mos e humbasim rrjedhshmërine e bisedës.

 

 

5.Karakteristikat e reja te aplikacionit te motit;

 

Në iOS 15 është përfshirë një modë e re nate për të parë hartat e reja në mënyrë vizuale. Do të japë info në lidhje me kalimet komplekse, kryqëzimet, semaforët,  autobusët dhe trenat, natyrisht, këto funksione do të jenë të disponueshme vetëm në disa qytete të tilla si Los Angeles, New York ose Filadelfia.

 

 

 

6.Karakteristikat e Translate.

 

Nga ana e saj, Translate vjen në iPadOS me shumë karakteristika të reja dhe veçanërisht me AutoTranslate, mundësia e bisedave që do të përkthehen automatikisht si dhe ne mund të analizojmë dhe përkthejmë tekstin në imazhe drejtpërdrejt me ndihmën e LiveText.

 

 

7.Karakteristikat e mesazheve

Njoftimet kanë një pamje të re. Ikona dhe avatarë më të mëdhenj. Përmbledhjet e njoftimeve në grupe të ndryshme.

“Mos shqetëso” tani shfaqet si një status në Mesazhet, dhe dërguesit paralajmërohen ndërsa jeni në "Mos shqetëso".

Fokusi: Gdhendni llojin për punë personale, etj.

Sugjeroni automatikisht njerëzit dhe aplikacionet për të lejuar njoftime nga ai fokus. Mund të konfigurojë fokusin në ekranin kryesor në mënyrë që të shihni vetëm aplikacione pune,

Teksti i drejtpërdrejtë etj.

 

 

Jo keq ë?  Appe synon çdo here që të ofrojë opsione të reja dhe të përmirësojnë ato ekzistuese!

“Takohemi” në risitë e ardhshme!

 

 

#electronicline

Shkruaj një përgjigjie

Adresa juaj nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë cilësuar *