Blogu Kryesor

Më në fund doli dhe iOS 14.5

iOS 14.5 sjell veçori të reja interesante në iPhone.

iOS 14.5 bazohet në përvojën e riimagjinuar të iPhone të prezantuar në iOS 14.

•Shkyçni iPhone me Apple Watch.

 

Klientët mund të përdorin Apple Watch për të zhbllokuar iPhone kur përpiqen të përdorin Face ID ndërsa mbajnë maskë fytyre.  Përdoruesit thjesht mund të shikojnë iPhone-in e tyre dhe ata do të marrin reagime nga Apple Watch, duke treguar që iPhone i tyre është zhbllokuar.  Karakteristika e re punon me iPhone X dhe modele më të reja si edhe Apple Watch Series 3 e më vonë.

•Përmirësimet e Siri

 

Siri nuk ka më një zë të paracaktuar, përdoruesit tani mund të zgjedhin mundësi më të ndryshme të zërit. Siri gjithashtu ka aftësi të reja për Group FaceTime ose pyetjen e Siri për FaceTime emrin e çdo grupi në Mesazhet.

Siri tani mund të njoftojë thirrjet hyrëse përmes AirPods ose kufjeve Beats  dhe thirrjen e kontakteve të urgjencës nëse pronari i iPhone ka nevojë për ndihmë dhe nuk është në gjendje të bëjë një telefonatë.

Më shumë kontrolle të privatësisë

 

iOS 14.5 kërkon që aplikacionet të marrin lejen e përdoruesit përpara se të gjurmojnë të dhënat e tyre nëpër aplikacione ose faqet e internetit ose te ndajnë të dhënat. Aplikacionet mund t'i kërkojnë përdoruesit për leje dhe perdoruesi vendos për lejen.

•Emoji i ri

 

iOS 14.5 ka risi për emoji si çiftin që puth esi edhe çiftin me emoji zemre me aftësinë për të zgjedhur ngjyra të ndryshme të lëkurës.  Emoji shtesë, karaktere për nxjerrjen e fytyrës, fytyrën me sy spiralë, zemrat në zjarr, zemrën e rregulluar dhe gruan me mjekër.

 

 

•Raportoni një incident ne hartat Apple.

 

Gjatë rrugëtimit, përdoruesin mund ta informojë  Siri "Ka një përplasje përpara" ose "Ka diçka në rrugë", ose madje edhe të raportojnë që incidentet e shfaqura në hartë. Incidentet mund të raportohen ose pastrohen nga pasagjerët duke përdorur "Raporto një çështje" në Maps.  Përveç kësaj, përdoruesit e Maps tani mund të ndajnë ETA e tyre kur ecin ose bëjnë biçikletë për të lënë të ditur miqtë dhe familjen se në cilën orë mund të arrijnë.  Përdoruesit e CarPlay mund të fillojnë funksionin Share ETA duke përdorur kontrollet e reja Siri ose tastierë.

Risi interesentante apo jo? :)

Dëgjohemi në blogun e rradhës!

#electronicline #risiios14.5 #blogapplealbania

Shkruaj një përgjigjie

Adresa juaj nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë cilësuar *